Жената, врязала колата си в магазин в пловдивския квартал Коматево, цял ден не е излизала от дома си и не отваряла вратата дори на съседи. Както TrafficNews съобщи, в понеделник тя бе освободена от ареста срещу „подписка”. Инцидентът стана в 11:00 часа в неделя, а след като полицаите установиха, че водачката е с 1,8 промила алкохол в кръвта, тя бе задържана за 24 часа.

Припомняме, че в неделя около 11 часа младата жена профучала с форд с хасковска регистрация по улицата и завила към магазина. Заради забавените си от алкохола реакции обаче, тя не успяла да спре навреме и врязала превозното средство във входната врата на търговския обект.

Каскадьорката, врязала колата си в магазин в Пловдив, била пияна от сутринтаСпоред очевидци, колата се движила с превишена скорост, водачката дори не намалила

Наш репортер опита да разговаря с нея. Къщата, където тя обитава се намира срещу клубната база на футболния отбор „Ботев”. На позвъняванията ни никой не отговори, а по думите на съседи жената е вътре. Лампите също бяха включени.

„Казва се Таня. Тук живее и баба й. Нейният адрес е на друга улица в квартал Кючук Париж. От скоро е тук, заедно с кучето си”, разказа комшийка на дамата.

Репортерът ни откри хъскитo, вързано в задния двор на къщата, лаещо неистово и опитващо се да се отскубне от синджира. По време на произшествието хъскито на пияната жена е било в автомобила. 

„Момичето е много кротко и никога не сме я виждали да пие, пияна или да носи вкъщи алкохол. Бяхме много учудени, като разбрахме за инцидента. Искахме да я видим как е, но тя цял ден не отваря вратата”, каза съсед, живеещ срещу дома на Таня.

Официално 39-годишната жена се води на друг адрес, близо до булевард „Никола Вапцаров”. Там не открихме никого, звънецът дори бе прекъснат. Хората в кооперацията разказаха, че не са виждали Таня и майка й от месеци. По-възрастната била в чужбина, а дъщеря й- в друг квартал.

„Не беше комуникативна, само поздравяваше и се прибираше. Никога не сме виждали с нея компании или мъж. Сама беше. Не правеше проблеми и не сме я виждали пияна”, сподели пред наше репортер съседка.

По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура. Жената е привлечена като обвиняема. И към днешна дата смачканата кола стои пред потрошения магазин. В квартала продължава усилено да се коментира случая, а жителите са категорични, че е необходимо поставяне на легнали полицаи.

Жители на Коматево за инцидента с пияна жена: Тя е потенциален убиецВидео показва разрушенията, след като шофьорката влезе с форда си в хранителен магазин