Днес Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената** авиокомпания в Европа, обяви специална отстъпка от 20%* за всички свои полети от и до България. Промоцията е валидна само днес и е по повод рестарта на полетите на авиокомпанията. Периодът на пътуване е неограничен, а всички български пътници имат време до полунощ, за да направят резервация на wizzair.com или в приложението на авиокомпанията на топ цени.

Днешната новина съвпада с началото на новата ера на пътувания в Wizz Air с висока степен на хигиенизиране и дезинфекция. Наскоро авиокомпанията обяви въвеждането на редица засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи по време на целия полет се изисква както кабинния екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като кабинният екипаж също трябва да носи и ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ чрез същото антивирусно решение. Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки пътник при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки на борда чрез безконтактно плащане. От пътниците се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището.

Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си – така ще могат да бъдат спокойни, че ако обстоятелствата се променят и решат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, могат да променят своята.