Смъртта на великата Стоянка Мутафова дойде по-малко от 10 дни след раздялата ни с легендарния Стефан Данаилов. Редица известни български артисти и общестеници се разделиха с Госпожа Стихийно бедствие.

"Напусна ни една от най-ярките личности, творец с мисия и човеколюбие - Стоянка Мутафова. С таланта си тя направи съпричастни с изкуството няколко поколения българи", написа Корнелия Нинова.

"Скъпа Стоянка Мутафова, името ти и твоето творчество остават завинаги в сърцето ми! Почивай в мир", написа Лили Иванова.

"Тя беше истинска стихия от талант и енергия, а величието беше в постоянния й стремеж да създава и дава", гласи публикацията на кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Ще се усмихвам всеки път!
Стоянка Мутафова
1922-2019
“Знай си цената бе, момче! Виж по-смотаните и неуките как оцеляват! Не им се давай!”
Събира се Небесния театър!
Аплодисменти!", написа журналистът Георги Тошев.

"Напусна ни една легенда - за да живее вечно в сърцата на признателната публика! Поклон пред великия творец и великия човек Стоянка Мутафова, радвала поколения българи и доказала, че за изкуството не знае ограничения и човек може да твори до сетния си дъх", написа зам.-кметът на София Тодор Чобанов.

"Светла й памет на Стоянка Мутафова! Отиде си един изключителен, мил и добър човек. Тя винаги ще бъде от символите на българския театър. Поклон!", публикува премиерът Бойко Борисов.

"Големите се събират на небесната сцена. Най-голямата усмивка на света Стоянка Мутафова пое нагоре", написа Нели Хаджийска.

"С голямо прискърбие научих за загубата на Стоянка Мутафова – изключителна личност и творец. Призвана да дарява своя безграничен талант, обичана безрезервно от публиката", гласи публикацията на президентът Румен Радев.

"Многобройните превъплъщения на Стоянка Мутафова я превърнаха в икона на българската сцена - поклон пред паметта й. Ще я запомним с нейното завладяващо и очарователно присъствие, с нейното обаяние, непотворим и уникален талант и артитичност”, заяви тя от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Мутафова беше приета в реанимацията на Военномедицинска академия. Легендата на българското кино и театър претърпя операция на жлъчката в болница "Лозенец". Поклонението пред Стоянка Мутафова ще бъде в деня, когато починалият на 27 ноември Стефан Данаилов щеше да навърши 77 години. Сбогуването на 9 декември с голямата актриса, която си отиде днес, ще бъде в Сатиричния театър, където тя изигра някои от най-запомнящите се роли.

Сбогуваме се с Мутафова на рождения ден на ЛамбоПоклонението пред голямата актриса ще бъде в Сатиричния театър на 9 декември

Дългото сбогуване: Кой с какво запомни Стефан Данаилов4 часа се проточи прощаването с големия актьор, изнесоха ковчега под аплодисменти