Родители от цялата страна протестираха срещу Националната стратегия за детето, въпреки че премиерът Бойко Борисов разпореди преди дни да се спре работата по документа.

В Пловдив родители направиха шествие от Римски стадион, преминаха през Главната улица и стигнаха до площад Централен в града. Според родителите при приемане и прилагане, Стратегията за детето би се отразила пагубно върху българското семейство и обществото ни като цяло.

Според тях тя е написана в разрез с Конституцията. Протести има в над 20 града на страната. В същото време социалният министър Бисер Петков заяви, че няма нормативен документ или проект, който да цели отнемането на децата от техните родители и от техните биологични семейства.

Според родителите обаче Стратегията е спряна за работа, но все още не е отхвърлена.

Мненията на родители, които протестираха в Пловдив - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: 

Бойко Борисов нареди: Спирате работата по проекта на Стратегията на детето!От МТСП твърдят, че целта на документа никога не е била да отнема децата от техните семейства

Бисер Петков готов на преговори: Ще редактираме стратегията за детето до компромис!Социалният министър е категоричен, че Националната стратегия за детето трябва да бъде приета