Пандемията от коронавирус поставя нови рекорди в САЩ и Европа. За втори пореден ден в САЩ обявиха смъртта на повече от 2 000 души. Знамената в най-засегнатия щат - Ню Йорк, са спуснати на половина в памет на починалите, предава Франс прес. 

Досега вирусът е убил 87 000 души по света, а повече от милион и половина са били заразени. Както TrafficNews.bg вече съобщи, рекордна смъртност бе отбелязана и във Великобритания - 938 души починаха за ден. Премиерът Борис Джонсън прекара трета нощ в интензивното отделение, като според информацията, състоянието му се подобрява. 

Общо във Франция са починали 10 000 души, а страната се готви да затегне ограничителните мерки. Заразата обаче проникна и на неочаквани места - първи случай на коронавирус бе регистриран в племето яномами, обитаващо вътрешността на дъждовните гори в Амазония. Племето е изолирано от света от средата на 20-и век насам. 

В Ню Йорк обаче видяха лъч надежда - губернаторът Андрю Куомо съобщи, че кривата на епидемията постепенно започва да се изравнява. 

"Надяваме се, че сме на финална права и виждаме светлина в края на тунела", каза Тръмп.