Молдовецът Евгени Недялков,  взривил два банкомата – в София и в Пловдив, отново се изправи пред съда. Той е с повдигнато обвинение за взривяването на двете устройства с цел грабеж на обща сума от 292 880 лева, като деянието е извършено с умисъл и в съучастие с друго лице от Украйна.

Двамата са извършили обира на банкомата в София, два дни преди удара в Пловдив. Използвали са същите способи, както и същата кола, чиито номера са били крадени и сменяни.

22-годишният мъж изцяло призна вината си. Той ще сключи споразумение с прокуратурата, но за да бъде одобрено, той трябва да възстанови 10% от липсващата сума пари. На предходното съдебно заседание защитничката му – адвокат Светлана Паскалева поиска делото да се разгледа по съкратената процедура. Тя обаче изиска справка от банка ДСК, дали липсващите пари са били застраховани и ако са дали премията е била възстановена.

Днес в залата стана ясно, че действително сумата от 214 хиляди лева е била застрахована. Оказва се обаче, че 90% от тях е поета от застрахователите. Останалите 10% или близо 20 хиляди лева трябва да бъдат възстановени от Евгени Недялков.

Той е във влошено финансово състояние, без доходи, студент и с бедни роднини. Припомняме, че майка му от 20 години е домашна помощница в различни семейства в Турция. Децата са били отглеждани от бабата и дядото в много беден район. Момчето все пак е успяло да запише право в университет, задочно, за да работи. Евгени е ходил да работи при майка си преди идването си в България, във фабрика за мебели.

Разбивачът на банкомати Евгени – расъл без баща в проблемно семейство, у него открили само 600 леваМолдовеца го грозят до 20 години затвор

Каква ще бъде съдбата му ще се разбере една в началото месец юни, когато Недялков отново ще застане на подсъдимата скамейка.

Самопризнания! Разбивачът на банкомати Евгени се призна за виновенАдвокатът му поиска справка за парите, откраднати от банката в Пловдив

Ударно! Липсват близо 200 бона от взривения банкомат на ДСК в ПловдивПодозират бандата, взривила банкомата в Люлин преди 2 дни