„Не е ли нормално ние, родителите на Стоян, да бъдем повикани и да го разпознаем след смъртта му? Казват, че сам се е прострелял. Докато не го видим, няма да повярваме“, категорични са Георги и Павлина Зайкови. През последните два месеца те не спират да задават въпроси какво точно се е случило.  Разговорят с хората от Костенец и се опитват да наредят пъзела как се е стигнало до тук?

Три трупа за 20 дни шокираха Костенец Убийствата на Милена Шишкова и Валентин Петров вдигнаха на крак целият ресурс на МВР през април. А едно дете остана кръгъл сирак. През цялото време, докато разследващите издирваха Чане, родителите му всеки ден са били разпитвани. Баща му дори бил подложен на детектор на лъжата. Подозирали ги, че крият информация за сина им, разказват Георги и Павлина. Резултатите от полиграфа показали, че той наистина не знае какво се е случило и къде е синът му. „Ако знаехме нещо, ако се беше свързал с някого от нас, нямаше да крием. Хората трудно ще ни разберат. На никого не пожелавам да му се случва това. И нека се опитат да не ни съдят за това, че искаме да го видим и изпратим. Не е вярно, че сме били в лоши отношения. Обичаме сина си. Внукът ни също страда. Сбогувахме се с майка му, сега е ред да отдадем почит и на баща му.“, казва Георги.

Бащата на Чане от Костенец: Втори месец не дават да погреба сина ми!Назначени допълнителни експертизи бавят връщането на тялото, обясняват от прокуратурата

На 29 май, когато Стоян Зайков бе открит, разследващите обявиха, че са направили всичко възможно да бъде задържан жив. Но не успели. На другия ден свидетели твърдяха, че са чули повече изстрели, отколкото официално обявиха. В Костенец мненията са противоречиви. Много от живеещите в града не вярват Чане да е посегнал на живота си. Не вярват, че е посегнал и на жена си. Синът му Стивън също отказва да повярва, че баща му е убиец. 15-годишният младеж бил силно привързан към баща си. Източници на Trafficnews.bg разкриха, че Зайков оставил послание на сина си, в което засвидетелствал обичта си към него.

Тялото на Стоян Зайков все още е в камера в Съдебна медицина, твърдят от Окръжна прокуратура –София. Причината два месеца да не бъде извършена траурна церемония била назначените допълнителни експертизи за установяване на смъртта. Официалната версия на МВР бе, че Чане се е прострелял с преправена ловна пушка в гърдите, след като е бил обсаден от полицаите. Независимо от това, назначените допълнителни експертизи били задължителни.

Свидетел на престрелката с Чане: Чуха се 4 изстрела и всичко затихна!Зайков се движел в посока към Костенец, когато бил обграден от баретите

"Като го погребем, може и да намерим сили да разкажем каква е истината за сина ни. Много неща неверни се казаха за него.", казват Георги и Павлина. До момента те са изпратили две жалби в прокуратурата с молба да им върнат тялото на Стоян Зайков.