Трима пациенти са със съмнение за коронавирус в Пловдив. Взети са проби и се очакват резултати.

Това са студенти, които са били за кратко в Италия. Нямат сериозни оплаквания.

От здравната инспекция призоваха отново да се спазва лична хигиена и хората да избягват контакт с други болни.

Три училища в Пловдивско остават затворени заради грипна ваканция. Учениците ще се върнат в класните стаи в сряда. Там е констатирано завишаване на броя заболели, съобщиха пред TrafficNews.bg от Регионалната здравна инспекция.

Във ваканция са учениците от  ОУ “Алеко Константинов” в Пловдив, както и още две училища в Раковски. Характерното е, че заболелите са учениците от малките класове.

Броят на болните е по-висок през последната седмица, отчитат здравните власти. Всеки ден в Пловдив заболяват 30 на 10 хиляди души.

Под карантина е студентка в Пловдив, която се е прибирала от Германия. Момичето е здраво, но е изолирано и се следи нейното състояние, защото е  минала през рисков район.

В момента в Инфекциозна клиника в Пловдив се намира и една жена, която е имала симптоми на коронавирус. Взети са ѝ проби, които са отчели отрицателен резултат. 

Под карантина продължават да са 20 ученици от Математическата гимназия в Пловдив и двама преподаватели, които са били на обучение в Италия.

Летище Пловдив като уязвима точка също е под контрола на РЗИ. Освен няколко пъти мерене на температура, на летището има и медицински кабинет и сестра. Има медицински автомобил при нужда, както и изолатор, ако се налага някой да бъде прегледан.