Много приятни изненади и атракции окачват пловдивчани и гостите на града за Коледно-новогодишните празници. Най-голямата открита ледена пързалка на Балканския полуостров ще очаква любителите на фигурното пързаляне. Организаторите я поставят на площ от 1500 кв. м., като са подготвили 700 чифта кънки.

При благоприятни метеорологични условия ще бъде открита в края на месец ноември и ще работи всеки ден от 10 до 22.00 часа чак до края на януари. Събота и неделя ще се предлагат безплатни обучения за деца. Влизането на ледената пързалка ще бъде на конкретни часове по график, като всяка сесия ще трае по 90 минути.

Отварят най-голямата ледена пързалка в Пловдив над "Гладстон"Съоръжението ще работи само около два месеца, затваря на 27 януари 2020

 

Вече започна изграждането и на дървената сцена на пл. „Стефан Стамболов“, където ще бъде покрит фонтанът с пеликаните, за да се сложи по традиция огромната коледна елха. Тя е висока 13 метра и има над 4 хиляди зелени клончета. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в гр. Раковски. Пловдивската елха е около 1 тон тежка, а заедно с украсата – 1.5 тона. Елхата се издига на пръстени, като всеки пръстен е висок над 70 см.

 

Успоредно с монтажа върви и украсяването. Декорацията е от хармонично разположени малки, средни и големи звезди, съчетани с червени и сребърни топки. Около елхата ще има жилков гирлянд, който вечер и през нощта ще свети в студена светлина. Студена светлина ще има и в долната част на елхата, на около метър от основата й. Останалата част от елхата ще свети вечер и през нощта в топъл нюанс. За върха се предвижда мигаща блиц светлина.

Светлините на Коледното дърво ще бъдат запалени в първите дни на месец декември, като това ще бъде предшествано от музикална програма и пищни фойерверки. За коледното настроение със сигурност и ще допринесе и празничната светлинна украса, която екипи на ОП „Организация и контрол на транспорта“ вече монтират в различни централни части на града. 45 бели, сини и червени коледни камбанки ще грейнат на Главната улица, по бул. „Цар Борис III Обединител“ (в отсечката от Сточна гара до ул. „Граф Игнатиев“) се монтират 24 коледни дъги, а други 28 броя – по бул. „Васил Априлов“ от колелото на Централна гара до „Пещерско шосе“, каза директорът на общинското предприятие инж. Пламен Вълков.