Петима от дилърите на разбитата наркобанда, сред чийто тартори е Радмил Ранов- Радо Ланеца, остават за постоянно в ареста. Това реши Апелативният специализиран съд днес. Според магистратите няма риск задържаните да се укрият, но опасността да извършат друго престъпление е много голяма.

Съдът взе предвид и факта, че ако бъдат пуснати на свобода Светлозар Даскалов, Цветан Киров, Олег Попов, Боян Райчевски и Георги Ненков могат да повлияят на разпитите на свидетели и да попречат на разследването, което все още продължава. 

Припомняме, че все още се издирват над 20 души от групата на Ланеца, сред които е и самият той. По-голямата част от търсените за обявени за издирване с червена бюлетина. 

Според прокуратурата наркотиците са били разпределяни по райони. Всеки район си е имал склад и отговорник, който е зареждал дилърите. Събраните доказателствата до момента сочели, че в групата участват 30 души с трима ръководители. 

Осем души бяха задържани при мащабната акция на спецпрокуратурата и ГДБОП срещу наркомафията в страната. За постоянно в ареста обаче са само петима от тях. 

По време на операцията са разбити и двете големи нарколаборатории на наркобригадата - в София и в Русе. 

Престъпната организация е генерирала милиони левове печалба годишно от дрогата. Има данни, че бандата се е ползвала с протекция отвисоко. 

Радо Ланеца нашумя през 2016 г., когато се появи на плакати със снимки на наркодилъри, който бяха разлепени в цяла София. Надписът над портретите им гласеше: "Мъжете, които тровят децата ни".