В столичния квартал "Люлин" разхвърлят отрова за бездомните кучета. Хляб, напоем с антифриз, е разпръснат под балконите на блок 211, алармират притеснени стопани. Мястото е точно до оградата на 90-то СОУ, като така представлява опасност и за учениците. 

Това не е първият път, в който в квартала се правят "чистки" на безстопанствените животни, а заедно с тях страдат и домашните любимци на живущите в района.

"Тази сутрин, 23 януари, изведох кучето си без да си взема телефона. Движейки се по външната страна на училищната ограда, забелязах разхвърляна погача с нещо розово. Веднага осъзнах, че е антифриз, защото практиката да се тровят бездомни животни с антифриз е толкова популярна, че всеки ден има постове във Фейсбук", разказва гражданка.

Тя взела част от хляба и го снимала, за да предупреди стопаните на кучета в квартала за опасността. След това се върнала на мястото и събрала всичката храна, за да я изпрати за експертиза в частна лаборатория.

След като бъде доказано чрез документ, че това е отрова, ще подам сигнал до "Екоравновесие" и Агенция "Защита на животните", категорична е гражданката. 

Целта е да бъде направено разследване в полицията, за да може извършителят да бъде открит и наказан.