Осъдиха условно общинар за купуване на гласове в Бойчиновци. Районният съд в Монтана осъди 32-годишният служител в общината на 11 месеца затвор условно с тригодишен изпитателен срок. 

Обвиняемият признал, че на 30 октомври тази година дал на трима мъже от село Лехчево в община Бойчиновци по 50 лева, за да гласуват на втори тур за кандидатите на партия БНД Светлин Сретениев за кмет на община Бойчиновци и Румяна Василева за кмет на кметство Лехчево.

С признанието си той получил присъда под минимално предвидената за повдигнатото му обвинение - престъпление против политическите права на гражданите, което се наказва със затвор до 5 години и глоба от 10 000 до 20 000 лева, пише News.bg.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване. На подсъдимия е наложена и двугодишна забрана да заема длъжности, свързани с избирателните права на гражданите.

На балотажа Светлин Сретениев спечели изборите за кмет на Бойчиновци с преднина от 40 гласа, а Румяна Василева загуби все пак не успя да спечели в село Лехчево.