Нови 115 981 случая са регистрирани за изминалото денонощие в света. Водещи продължават да бъдат САЩ с малко над 1,8 млн. заразени, но са на второ място по брой новорегистрирани случаи на дневна база. Бразилия, пък регистрира малко над 27 дори случая на ден. 

Следват ги Русия, Великобритания. Не е добро положението и на Беларус и Швеция, които също имат голям брой заразени и не приложиха строги рестриктивни мерки при пандемията. 

След като в Балканските държави няколко дни подред бе съобщавано за под 10 случаи на ден, днес нещата на стоят така в нито една от страните. 

Турция - 776, Румъния - 119, Р. Северна Македония - 76, Сърбия - 24, Гърция - 19, Албания - 21, Босна и Херцеговина - 11. 

"Нашите анализи показват, че неминуемо с либерализиране на ристриктивните мерки ще се наблюдава повишен брой констатирани случаи на коронавирус, но така или иначе се надяваме обществата да се подготвени за това и да продължи отговорното спазване на мерките." - това съобщи секретарят на националния кризисен щаб доц. Димо Димов по време на сутрешния брифинг.