Ники от Асеновград се възстановява бавно и мъчително в болницата в Испания след последните две хирургически интервенции, осма и девета поред, откакто младият мъж се бори за живота си.

След повече от месец липса на новини за състоянието му близки на Николай най-сетне публикуваха в социалните мрежи информация, която не е никак успокояваща, за съжаление. Ето какво разказват те:

"След операцията по поставяне на имплант на оперираното черво се получи усложнение, като се появи нова язва. В момента храненето на Николай е изключително затруднено. Поради появилата се голяма язва той не може да се храни нормално, което означава и по-бавно възстановяване.

Най-доброто от цялата ситуация е, че Ники има апетит, но за съжаление не може да се храни нормално. Организмът му се регенерира, но с бавни темпове. Хубаво е, че раната от операцията му зараства. Това отново е повод за оптимизъм. Според докторите не може да се предприеме нищо, докато не заздравее червото. Организмът се бори, бавно, но се бори. Болката се лекува със силни болкоуспокоителни.

През всички тези години на борба, Ники никога не е бил в по-трудна ситуация. Битката му е изключително тежка. Всеки ден прави физиотерапия, защото не е ставал от леглото повече от месец. Болките му са изтощаващи. Духът му, обаче е несломим! Такъв, какъвто го познаваме. Този всекидневен ад би смазал всеки. Не и него!", завършва емоционалният пост.

Припомняме, че вече 9 години Ники се лекува в университетска клиника в Навара, Испания от злокачествено образувание на дебелото черво с метастази. Младият мъж преминава през тежки медицински процедури, които омаломощават не само тялото, но и са истинско изпитание за психическата му издържливост. Последните две години са най-трудните за асеновградчанина.

Който желае да помогне, може да изпрати СМС с текст DMS NIKOLAY на номер 17 777: 

Или чрез дарение по дарителска сметка в Обединена Българска Банка в лева:
IBAN: BG56 UBBS 8002 1088 4983 30 
BIC: UBBS BGSF 
Титуляр: Николай Владимиров Иванов

И във евро за Испания:
IBAN: ES71 2100 3693 2120 0050 5550
BIC: CAIX ESBB
или чрез Pay pal: Vencislav_ivanov89@abv.bg