С пълна сила продължава благородната кампания на Сдружение „Аз Вярвам и Помагам”, които събират средства от предадени пластмасови капачки за рециклиране. Поредното благородно дело, което приключи повече от успешно е в помощ на новородените и специалистите в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна”.

Постигнатият успех, реализиран заедно с хилядите граждани, събирали капачки предостави ново поколение конфигуриран пациентен монитор предназначен за операционни зали, реанимации и интензивни отделения подходящ както за новородени, така и за възрастни пациенти. Снабден е със софтуер осигуряващ статистически анализ и с вградени специализирани мониторни режими за новородени деца и възрастни пациенти с изчесления на ЕКГ, Импендансно дишане, пулсова оксиметрия с анти-интерферентен алгоритъм, неинвазивно кръвно налягане и други.

Друго, което СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна” получиха от кампанията на Сдружение „Аз Вярвам и Помагам” е родилно легло с три мотора за електрическа настройка на функция височина, секция гръб и Тренделенбург отговарящо на всички съвременни изисквания и категоризации, което достойно ще замени досегашните легла, които са на повече от 20-30 години.

Първата благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки продължава с пълна сила работата си. Инисиаторите се стремят събраните средства да се използват в помощ на родилните отделения и отделенията по неонатология. Общият брой дарения до момента са седем. Общото количество събрани и предадени пластмасови капачки са над 91 тона, а в организацията участват над половин милион души.