Дете обяви домашните си любимци за продажба, за да помогне на друго дете. 9-годишната Ана Мария от Димитровград реши по този начин да събере пари за лечението на момиче със злокачествено заболяване, чийто единствен шанс е скъпа терапия.

Въпреки че трудно се разделя с тях, тя решава, че има и по-важни неща от играта с домашните любимци, след като разбира за кампанията за събиране на средства за 7-годишната Михаела.

"Видях поста, че Михаела е болна и реших да ги продам и каквото взема от тях да го даря", разказва ученичката пред NOVA.

"Каза „Мамо, аз нямам достатъчмно нови играчки запазени, които да пусна в базара за Миша и затова мисля, че мога да си продам хамстерите” и съответно се разплака, когато аз се съгласих”, каза майката на момиченцето Радомира Господинова.

Хамстерите Пипа и Пухи бързо намират нов осиновител.

"Тя ги купи, обаче даде парите, прати ги и те си останаха за мене. А аз реших да ги дам на Михаела като оздравее, като излезе от болницата”, разказва още Ана  Мария.

Михаела е изкарала в болницата повече от половината си живот. Когато е едва на годинка и 8 месеца се обездвижва. Оказва се злокачествено образувание между прешлените на гръбнака. Следват 4 операции, над 60 химиотерапии и 3-месечна протон терапия в Германия. 

След поредната терапия в Германия се оказва, че първоначалната диагноза Невробластом всъщност е Сарком на Юинг. След поредния рецидив, се оказва, че химиотерапията вече не действа. Затова лекарите решават да приложат нов вид имунотерапия, за която са нужни близо 400 000 евро.

"За една майка е много трудно да показва кадри от най-тежките състояния на детето си. Винаги съм искал да го избягна, заради нея. Но сега просто нямаме избор. „Най-трудно е  когато всичко й е безразлично. Има такива моменти, когато тя дори не пита кога ще се приберем. Просто само си лежи”, разказва още Пепа Ангелова, майката на Михаела.

В кампанията в помощ на Михаела вече се включиха хиляди хора като Ана Мария, които искат да помогнат. А майката на 7-годишното момиченце иска само то да оздравее.