Молдовецът, взривил два банкомата – в София и в Пловдив, застава пред съда. Евгени Недиалков, който е студент по право в Юридическия факултет на университета в Комрад вече девет месеца е ареста под тепетата.

Той е с повдигнато обвинение за взривяването на двете устройства с цел грабеж на обща сума от 292 880 лева, като деянието е извършено с умисъл и в съучастие с друго лице от Украйна.

Двамата са извършили обира на банкомата в София, два дни преди удара в Пловдив. Използвали са същите способи, както и същата кола, чиито номера са били крадени и сменяни.

Интересното е, че при взрива на банкомата в Пловдив е използван пропан-бутан, което е по-нетрадиционно, тъй като обикновено при такъв тип престъпления се използва ацетилен. При използването на газа има голяма опасност извършителите да се самонаранят. 

Двама молдовци взривили банкомата в ТракияБандитите са разкрити за отрицателно време

По време на заседанието днес ще стане ясно по какъв начин ще протече хода на делото. Ако 23-годишният Евгени се признае за виновен, то още днес може да се сдобие с присъда.

Срещу него е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление, като се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Взривиха банкомат в Тракия! Полицията е блокирала района СНИМКИЧерна кола е напуснала мястото секунди преди да дойде полиция

Ударно! Липсват близо 200 бона от взривения банкомат на ДСК в ПловдивПодозират бандата, взривила банкомата в Люлин преди 2 дни