Прасе похапва на спирка на градския транспорт, друго се разхожда из двор на училище, козичка си пасе в парка, а кон галопира по централен булевард. Всичко това може да бъде видяно единствено в Пловдив! Истински колорит в един европейски град с елементи на Дивия запад. Към всичко изброено можем да добави и кошара с овце и телета. Не, не става въпрос за село край Пловдив, а за самия град. Животните се отглеждат на улица „Сокол“ в Столипиново и то от години. И това напук на забраната да се отглеждат селскостопански животни в града. Дори и селата вече има ограничения, но явно те не важат за собственика на въпросната кошара.

Припомняме, че друг „животновъд“ от махалата бе глобен с 500 лева заради 4 коня, които отглеждал в междублоковото простраство.

Според Наредбата за опазване на обществения ред е забранено отглеждането на селскостопански животни на общински терен, каквато е градинката зад блока.

Според закона за подобно нарушение за физическо лице се предвижда санкция от 200 до 2000 лева.

Прасе чака автобус в Кючука, похапва си кисело млякоЖивотното се разхожда заедно със собственика си на Коматевския възел

Колко струва да си гледаш коне в градинка в Столипиново? Ром го разбра по трудния начинЖителят на квартала обжалва санкцията в Районен съд