Кметицата на созополското село Присад Ванча Байлова е загиналата жена при жестоката катастрофа на пътя Бургас- Созопол в петък вечерта.

Малко след 22 ч. турски автобус я помете заедно с мъж, докато се обясняваха за катастрофа между два автомобила малко преди това. Ударът бе между колата на 46- годишната Байлова и мъж на 22 г. от созополското село Росен, съобщава „24 часа”.

По неофициални данни колата на кметицата е предприела изпреварване на маршрутка и е била последвана от младия мъж, който най-вероятно я е блъснал отзад, тъй като от удара предницата му била повредена. Когато тримата водачи слезли на асфалта встрани от возилата да се обясняват, турският автобус на туристическата фирма "Ozlem Turism Sеyahat" помел двамата катастрофирали.

Шофьорът - 33-годишен мъж от Добрич, е задържан. Преди това бил тестван за алкохол и наркотици, но пробите били отрицателни. Ванча Байлова бе назначена за кметски наместник миналата година. Последно попадна в общественото полезрение преди месец по време на сесията на общинския съвет в Созопол, когато се гласуваше бюджета. Тогава тя облече жълта жилетка и поиска сметка от бившия управник на общината Панайот Рейзи защо е оставил огромни дългове. 

46-годишишна жена и 22-годишен мъж са загиналите при нелепата катастрофа край СозополШофьорът на турския автобус бил 33-годишне мъж от добричко село