Кметове на малки населени места се срещат в Съдебната палата в София с главния прокурор Иван Гешев, с когото разговарят за сигнали за корупция, по които няма развитие.

На влизане председателят на Сдружението на кметовете на малки населени места Румен Стоянов, който е кмет на Калофер, разказа за сигнали за общинска корупция, които вече седем месеца нямат никакво движение.

Такива са били подавани, включително и за Специализираната прокуратура и участниците в срещата ще разчитат да получат отговори.

Въпреки че не беше предвидено Обвинител номер едно да направи изявление пред журналисти в началото на срещата, на кратък брифинг Гешев каза, че по отношение на малките населени места той има два приоритета.

Единият е справяне с битовата престъпност, като затова ще разчита на местните власти, тъй като смята, че от това сътрудничество ще зависи успехът на тази борба, която той многократно заяви, че се надява да приключи успешно до края на годината, съобщава БНР.

Вторият беше свързан именно с корупцията на местно ниво. Гешев се обърна към кметовете с думите:

"Прокуратурата е отворена за диалог по всяко време и очаква всякакви сигнали, за да може да ги провери и да работи по тях".