Легендарният водещ на радио Z-Rock Буги Барабата си отиде от този свят в нощта срещу 21 юли. Мнозина български музиканти, близки, приятели и фенове на Буги потънаха в скръб.

Последното изпращане на блус музикантът ще се състои на 25 юли, четвъртък, от 11:00 ч. в гробищен парк "Бакърена фабрика".

Всеки, който иска да отдаде последна почит на Буги, е добре дошъл на поклонението.

"Благодарим ви за споделените спомени с него и подкрепата ви в този момент – да сме заедно помага поне малко на болката", написаха от Z-Rock в официалната си страница във Facebook.

"Такива колоритни личности не умират. Те стават ярки звезди и ни осветяват пътя. Голям човек и готин рокаджия си отиде", гласи един от коментарите под публикацията.

Десетки родни рок музиканти също споделиха трогателни спомени с Буги.

"Буги... Любов и Светлина! Силно боли. Силно", написа Елена Росберг.

"Светъл път, приятелю!!! Благодаря за споделените мигове! Скоро ще се срещнем пак...", написа Петър Писарски от група Атлас.

"Благодаря ти за приятелството и подкрепата! Мир на праха ви, Буги и Спарки! Някой сформира блус банда там горе... и ще е луд купон!", написа Николай Попов от "Обратен ефект".

Марио Събев, известен още като Буги Барабата, е основател на групата "Бараби Блус Бенд", съавтор на хита на Васко Кръпката "Няма бира", автор на песента на Георги Минчев "Равносметка".

Известният български блус музикант е роден на 24 декември 1960. Активната му музикална кариера започва през 1993 година. От тогава Буги Барабата е част от рок живота на столицата, участва в редица рок фестивали в цялата страна.

Буги, никога няма да те забравим! Десетки скърбят след смъртта на музикантаЛегендарният водещ на радио Z-Rock почина на 58-годишна възраст

Почина Буги Барабата - Поклон пред паметта му!Причината за смъртта на 58-годишния музикант все още не е известна