Домашни кангали убиха и оглозгаха до кости ловджийски кучета край кърджалийско село. Местните пък отдавна живеят в страх заради няколкото четириноги животни на местен животновъд. Това разкриват пред всекидневника  „24х7 Родопи“ авджии от дружинката в Перперек, които са били потърпевши от агресивните овчарски кучета. „В неделя бяхме на лов за дива свиня в района на село Кокиче. Две от гончетата влязоха в гората и така и не се върнаха. Видяхме три кангала по баира.

Стадото обаче бе на няколко километра от тях. След няколко часа открихме кучетата си. От моето бяха останали само главата и краката. От гончето на колегата открихме единствено опашката“, разказа един от ловците. Авджиите потърсили  собственика, 65-годишен мъж. Свързали се обаче със сина му, който категорично им отказал да заплати убитите кучета.

Оказва се, че кангалите на животновъда свободно обикаляли в района на селото. Местните хора изпитвали страх. „Цялото семейство отиваме на спирката, за да чакаме автобуса. За да сме повече хора, за да не ни нападнат кучетата“, оплакаха се в Кокиче.