Две позвънявания от измамници на служебния си телефон е получил директорът на областната полицейска дирекция в Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев. Позвъняванията са били изключително кратки, като телефонния номер от повикването е бил с код +223, който е на африканската държава Мали, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Той поясни, че целта на кратките обаждания е ползвателят на телефона да върне обаждането и по този начин измамникът да спечели пари от трафика, пише 24 часа

Така абонатите от територията на страната ни рискуват да получат високи сметки за телефона си, т.к. обажданията от и до страни извън ЕС са в пъти по-скъпи.

В полицията и в социалните мрежи през последните дни са получени много сигнали за подобни позвънявания, предимно от африкански държави, предупреждават от областната полицейска дирекция в Пазарджик.

Както Trafficnews съобщи по-рано днес, пловдивчани алармираха, че през последните седмици са получават "стрелички" от чуждестранни номера, най-вече от Алжир, Виетнам и Бразилия. 

Пловдивчани - атакувани с обаждания от неизвестни номера! Внимавайте!Ето как контактите ни могат да попаднат в грешните ръце