Остра реакция на eкоминистъра Емил Димитров за Басейнова дирекция -  Пловдив. Той заяви, че показността при ареста на шефката на дружеството Цветелина Кънева е била излишна. Димитров подчерта, че ще подаде оставка, само ако премиерът му я поиска.

„Просто беше неприятно да гледам как хора, въоръжени до зъби, извеждат една жена, която очевидно нито иска да бяга, нито ще ги застреля с химикалката. Само танк липсваше, ама това е понеже в Пловдив не са имали. Ако премиерът поиска, разбира се , и прецени, че не се справям с поставените задачи, е в правото си да ме освободи веднага, на мига и никой не би го питал защо”, заяви той.

По-рано днес военният министър Красимир Каракачанов също изрази възмущението си заради акцията в Пловдив.

"Това е безумие. Какви са тези акции от Цветаново време да пращат качулки с автомати срещу жена с писалка. Ми следващия път да пратя специалните сили с танкове", коментира Каракачанов. Аз съм силов вицепремиер и в същото време по никакъв начин никога не съм бил информиран за такива акции, коментира още той по повод ареста в Пловдив и задържането в началото на годината на екоминистъра Нено Димов.

Каракачанов за ареста на басейновата шефка: Качулки с автомати срещу жена с писалка?! Не може такаДве лобита на ГЕРБ се бият в Пловдив, а го отнасят професионалистите, възмущава се вицепремиерът

Служители на Басейнова дирекция-Пловдив след ареста на шефката си: Приемете ни за интериор ОБЗОРПортиерът отказва достъп до обществена сграда, пр-ът говори за рутинни проверки