Паркинг "Евмолпия", разположен до бившата едноименна соц сграда на ул. "Капитан Райчо", е пуснат на търг за търсене на наемател, научи TrafficNews.bg

Общинското съоръжение от 722 кв.м. е с капацитет около 30 коли и досега беше стопанисвано от ОП "Паркиране и репатриране", като паркирането в него беше на принципа на "Сина зона" с цена от 2 лева на час. Община Пловдив обаче се е отказала да менажира паркинга и търси частен наемател, който да го управлява за срок от 10 години.

Мястото е изключително апетитно, точно до голямо заведение и бъдещ хотел, и представлява един от малкото затворени с бариера паркинги в центъра на Пловдив. В района проблемът с паркирането е много сериозен, като дори домуващите трудно намират места за автомобилите си. 

Паркингът ще бъде предложен на публичен търг с първоначална цена от 5780 лева, като договорът за наем ще бъде за срок от 10 години. Колко кандидати ще поискат апетитния паркинг и дали крайната цена за месец ще остане такава, предстои да стане ясно на 6 юни, когато ще се проведе търгът.