Дърво създава огромна опасност за преминаващите по пътя, свързващ областния град Пловдив и ски курорта Пампорово. 

Голяма част от дървото буквално виси във въздуха над рисков завой в района около разклона за Лъки, между Бачково и Нареченски бани. 

"Ако падне върху кола, може да смаже хората вътре. Сигурна смърт. Отделно ще предизвика транспортен хаос и сигурна катастрофа", сигнализира читател на TrafficNews.

Мъжът пътува ежедневно от Пловдив до Чепеларе и обратно. Споделя, че често след зимния период в района се образуват особено опасни свлачища, падат камъни и дървета. 

"Трябва да се взимат мерки преди да стане инцидент. Пред мен съм виждал как дърво пада почти върху кола. Спаси ни щастлива случайност, предвид че беше далеч по-малко и отхвръкна странично от автомобила, засягайки го съвсем малко", посочи пловдивчанинът. 

Пътят се стопанисва от Агенция пътна инфраструктура и от съответните общини в някои от частите ми. 

"Обикновено се разчиства пост фактом, когато вече всичко е паднало на пътя. Това обаче значи, че първо може да падне върху вас и да се ситгне до трагедия", посочи мъжът и бе категоричен, че в този сезон трябва да се правят огледи на второкласния балкански път, който е и основно трасе за Смолян, и да се взимат своевременни мерки по обезопасяването му. 

*ОБНОВЕНА към 19,17 часа:

От полицията в Пловдив поясниха, че във връзка със сигнала, е създадена организация за отстраняване на дървото.

Проверка установи, че АПИ нямат отношение към подобни случаи. Заради късния час от деня и лошите метеорологични условия в момента, в ранните часове на утрешния ден служители на РУ Асеновград ще обезопаси движението, за да може екип на Пожарна безопасност и защита на населението да отстрани опасността за водачите и пътуващите, които дървото създава.