Разследваният полицай Йордан Петков, известен като Данчо Катаджията остава постоянно в ареста, реши Районен съд – Ловеч. За гарантиране на сигурността на всички във и извън залата, имаше засилено присъствие на униформени. Мерките бяха взети, предвид ексцесиите пред полицията преди три дни при докарването на Йордан Петков с белезници от Пирогов, където полицая се скри от разследващите. Данчо Катаджията влезе безмълвен в ловешкия Районен съд, за да чуе, след двучасово заседание, най-тежкото решение на магистратите – остава за постоянно в ареста.

Защитата на полицай Йордан Петков е категорична, че ще обжалва решението. Според адвокат Станислава Каракушева, която представлява разследвания полицай, той не трябва да бъде в ареста.

„Той е абсолютно убеден, че не е извършил никакво престъпление. Нито има опасност да се укрие, нито има опасност да извърши престъпление. Да не говорим, че доказателства срещу него за извършено престъпление – няма“, каза адвокат Каракушева.

Полицай Йордан Петков бе главен герой в Разследване на Нова по сигнали за принуда, злоупотреба със служебно положение, укриване на доходи. За редови инспектор Данчо Катаджията демонстрира подозрително висок стандарт на живот.

В съдебна зала се оказа, че едно разследванията, заради които остава в ареста за принуда на мъж от село Дойренци.

Ако бъдат доказани обвиненията на прокуратурата за искане на откуп Данчо Катаджията го грозят от 3 до 10 години затвор. Полицаят е разследван и за укриване на доходи. Тепърва му предстоят още обвинения за други престъпления.