НАП-Пловдив продължава с ударни акции в търговските обекти под тепетата. През изминалия отчетен период „черните” списъци с фирми, подлежащи на административна мярка „запечатване” са се обновили с нови попълнения. Ресторант, автосервиз, магазини и дори сергии са новите „клиенти” на данъчната служба.

Един от проверените обекти е ресторант на Коматевско шосе. Заведението "Лимани", известно със средиземноморската си кухня е било проверено от държавните служители, които са установили нередности. На фирмата, стопанисваща ресторанта, е наложен акт. Все още не е ясна съдбата на Лимани, тъй като все още не е излязла констатацията от държавния орган.

Наш репортер потърси управата на заведението, които споделиха, че за първи път е правена проверка от НАП в обекта им. Наложен е само акт, заведението не е запечатано, но все още не се знае какво ще решат от финансовото ведомство.

Проверка е била направена и в голям автосервиз в Кършияка.  Обектът се намира на улица „Георги Трингов” 4 (в двора на автокомплекс Марица) до търговиите на Брезовско шосе. "Стар сервиз" предлага напълно затворен цикъл за ремонт на леки и лекотоварни автомобили – от компютърна диагностика до боядисване и тенекеджийски услуги. Все още не е ясна съдбата на фирмата.

Непосредствено до сервиза, данъчните са проверили и магазините в търговски център Илиенци. Там те са хванали един от магазините за продажба на дамски и мъжки дрехи.  Обектът го грози запечатване до 30 дни.

Подобна съдба може да сполети и дентален кабинет в центъра на града. В „черните”списъци попадна фирмата, на която е наложен акт след изненадваща проверка от държавните служители.

Данъчно проверки е имало и региона. През изминалата седмица е ударен магазин за дрехи втора употреба в Асеновград, както и сергии на борсата в Плодовитово.

Акциите по зимните ни курорти също продължават. Редица обекти са били ударени в Пампорово, Чепеларе и Велинград.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.