Винаги съм ходил на църква на Великден. Като бях малък милиционерите кръжаха , майка ми ме вкарваше през задния вход. Тази година няма да отида на църква. За първи път. Ще спазя противоепидемичните мерки. Аз не ходя в "Александър Невски", това не е ден, на който да се показваш. Обикновено посещавам манастирите край Банкя. Но тази година няма да отида. Защото имам и охрана, няма смисъл. Ще се помоля в къщи, заяви премиерът Бойко Борисов. 

Ние сме отговорни. Правим всичко възможно Бог да ни помогне да се преборим с тази епидемия. Църквата не може без Света литургия, отговори на митрополит Гавраил на въпрос на журналист, защо Църквата не прояви отговорност и не затвори църквите.   

"Божието наказание със сигурност ще дойде към всеки, който не е вярващ. Ние сме създали цялата организация с всички мерки. И няма да има по-голямо струпване отколкото на улицата. Вие искате да затворим портите и да изгоним поповете. Но, има много хора , за които този празник е всичко и за тях е жизненоважно да са в църквата. Затова не мога да го направя. От Османско робство ни е спасила Църквата. С дисциплина можем всичко. От нас зависи. Но не мога с полиция и палки да затворя църквите" каза премиерът. 

На Тодорова събота имаше много причастници на църква. Нито един от тези, които се причестиха, не е заразен, каза Ловчанския митрополит Гавраил.