„Разговарях с президента на Южна Корея - това, че са ги тествали не им помогна. Истински се радвам, че дойде време да ме сравнявате с държави, които не съм вярвал, че ще ме сравнявате – Германия, Южна Корея. Първите мерки, които бяха въведени от европейски държави, бяха прекопирани от мене“, коментира Борисов.

Борисов подчерта и близките си отношения с професор Мангъров. Двамата ще се срещнат по-късно днес, за да обсъдят епидемиологичната обстановка в страната.

„Сестра ми е много близка с него. Въпреки че искате да ме скарате, ние сме в добри отношения“, коментира Борисов.

„САЩ издишат и ги е яд, че не са въвели мерки по-рано. Не може да сравнявате България с Германия, където в момента започва масово тестване. Икономиката там е една от най-добрите в света. Те сами произвеждат тестове, които струват над 100 лева“, отговори Борисов на въпрос за това защо в България все още няма масово тестване.

Борисов заяви, че в момента PCR тестовете са в голям дефицит.

„Чакаме 1 милион тестове и започваме масово тестване, но в момента ги няма никъде. Просто няма от къде да си ги купиш. Вчера говорих и с Нетаняхо и в Израел няма тестове. Имаме поръчка от Белгия, но там излезе закон, всичко, което се произвежда да служи първо за вътрешния пазар“, заяви Борисов.