Премиерът Бойко Борисов ще пристигне в Пловдив, за да се запознае лично с казуса със спорните 16 декара зад хотел Санкт Петербург. Преди седмица, той е приел поканата на Инициативния комитет за опазване на парка в Кършияка, които са депозирали молба за съдействие до него.

„Днес научихме добрата новина, че премиерът Борисов ще откликне на молбата ни за помощ и ще посети парка, за да се запознае на място с проблема. Срещата с нас и всички жители на квартала ще бъде навръх Гергьовден”, заяви пред наш репортер председателят на Комитета Асен Костов. Борисов се очаква на 6 май, понеделник, от 13,30 часа.

Припомняме, че Комитета за опазване на зелените площи поведе битка срещу собственика на терена Байрам Солак. Те сезираха както Община Пловдив, така и две от министерствата – МО и Министерството на Регионалното развитие. В борбата се включи и омбудсманът Мая Манолова.

Крайната цел на живеещите в района на "Санкт Петербург" е собственикът на терена Байрам Солак да проумее, че няма как да реализира каквото и да е инвестиционно намерение върху тази земя.

И Мая Манолова се включи в битката за опазването на парка в КършиякаУдарни проверки започват на терен в Пловдив

Бранещите парка в Кършияка влязоха и в Министерството на отбранатаВоенните ще проверяват бункерите