Новият мултифункционален комплекс на Пловдив върху старата зала „Дунав” ще се строи от местната компания „Пирс –Д” ООД на предприемача Ботко Михайлов. Община Пловдив вече е подписала договора за възлагане за поръчката на стойност 4,2 млн. лева  Въпреки че „Пирс – Д” бе класирана на второ място, тя взе поръчката, тъй като първата компания се е отказала.

Победител в поръчката бе  консорциум  с регистрация в Кърджали. Обединението бе между две фирми – кърджалийска и пловдивска, и носеше названието ДЗЗД „Пловдив за спорта 2018”.  В него водещата компания е „Меаца” ЕООД, а другата е  „Инфинит Енърджи” ООД , която е регистрирана в Пловдив. Любопитното е, че обединението е направено именно за въпросната зала, но не е ясно, защо компанията се е отказала от поръчката.

„Меаца” ЕООД е на един от най-известните предприемачи в Кърджали – Фахри Идриз. През годините той е стъпил в почти всички сфери на бизнеса в родния му град от ресторанти, аптеки до строителство. През 2017 година пък той бе номиниран за „Мистър Икономика”. Той е част от организацията на КРИБ в Кърджали.

Близък до Домусчиев строи новия мултифункционален спортен комплекс в ПловдивС 4,5 млн. лева изграждат двете спортни зали и прилежащите игрища на бул. „Дунав”

Класираната на второ място компания „Пирс – Д” е била дала и по-изгодната оферта – за 4,2 млн. лева, докато отказалият се консорциум е предложил 4,5 млн. лева.

Проектът предвижда направата на  комплекс с две тела с две зали, едната с височина от 5 метра, а другата 13,5 метра. Те ще бъдат с топла връзка, като ще имат всички необходими помещения за провеждане на спортни мероприятия.

Поръчката е на инженеринг, като първо ще бъде направен техническият проект и ще бъде съборена залата, а вторият етап предвижда изграждането на новите съоръжения. Освен двете зали ще бъдат направени и спортни игрища на открито, заведения, детски площадки, зони за рекреация и други. Идеята е комплексът да наподобява този на Младежкия центъра на Гребната база.

Сред спортовете, които ще могат да се практикуват са волейбол, футбол, художествена гимнастика, спортна аеробика, различни видове танци и спортове. На игрищата отвън ще се практикува и футбол и тенис.

В момента в Бюджета за 2019 година на Пловдив има 1,5 млн. лева за първия етап на комплекса. Общият срок на изпълнение е 60 дни за проектиране и 360 дни за строителството.