"Искам да се сбогувам със сина си! Вече втори месец не можем да го погребем".  Това се оплака пред TrafficNews  Георги Зайков, баща на самоубилия се двоен убиец Стоян Зайков- Чане. Тялото му все още е в Съдебна медицина, където беше закарано след смъртта му на 29 май.

 Преди време от МВР обявиха, че никой от близките на Чане не иска тялото му за да го погребе и вероятно кметството в Костенец ще трябва да извърши траурната церемония.  

Георги Зайков обаче е категоричен, че това не е вярно. Той разказа пред екипа ни, че е пуснал две молби до Окръжна прокуратура в София за тялото на сина си. На последната му отговорили, че това може да стане след месец.

"Аз отслабнах с 10 кг, майка му ще умре от притеснения. Разбира се , че искаме да се сбогуваме с детето ни. Добър или лош, той е наш син", заяви Зайков старши. Той и съпругата му Павлина не вярват, че Стоян сам е сложил край на живота си. Според огласената официална информация от МВР Чане се е прострелял с преправена ловна пушка в гърдите след като е бил обсаден от полицаите.

 От Окръжна прокуратура в София обясниха пред Trafficnews, че бавят тялото заради назначени допълнителни експертизи за установяване на смъртта.

Тези процедури били задължителни, независимо какво са констатирали разследващите. Забавянето било и заради летния период, в който вещите лица излизат в отпуск или са ангажирани с други спешни случаи. От прокуратурата обясниха, че тялото се съхранява в камера и когато експертите приключат работа, то ще бъде върнато на опечалените родители.

Синът на Зайков също често питал баба си и дядо си, кога ще се прости с баща си. 14-годишният Стивън остана кръгъл сирак след като Чане застреля майка му Милена Шишкова, а после сложи край на живота си.

В момента тийнейджърът живее при сестрата на майка му, която получи правата на настойник.

"Криминална полиция" с признание: Eдин-два пъти засякохме Чане, заграждахме го, но…Комисар Димитър Кошов: Колегите направиха всичко възможно да бъде задържан жив!

Граничар от Елхово открил Чане и го подгонил край Долна баняДеян Моллов е награждаван с почетен знак на МВР, бил е шеф в Смолян