Балове в Пловдив ще има, абитуриентите се готвят за края на юни

25,26 и 27 юни ще са белязани с викове от 1 до 12

Пловдив 01.06.2020 21:00 24831 1
Балове в Пловдив ще има, абитуриентите се готвят за края на юни

Абитуриентски балове в Пловдив ще има, научи TrafficNews. Макар и с месец закъснение, краят на юни ще бъде белязан с викове от 1 до 12, клаксони, дефилета на красиви рокли. Зрелостници от няколко гимназии под тепетата вече започнаха подготовка за празненствата, които ще започнат от 25 юни. 

С нас се свързаха възпитанички на Строителния техникум и Търговската гимназия. Те заявиха, че ръководителите им са съобщили, че балове ще има.

„На 26 ще имаме бал в Гранд хотел – Пловдив /новотела/ ”, съобщи абитуриентка от Националната търговска гимназия. Младата дама вече е резервирала часове за грим и прическа, както и ресторант за роднините си.

Строителният техникум пък ще отпразнуват официално завършването си на 27 юни, отново в Гранд хотел – Пловдив.

Руската гимназия пък тази година няма да купонясват традиционно в хотел "Марица", а в градината на "Мавруда" в Тракия.

Наш репортер научи, че вече има резервации по пловдивските кръчми за абитуриентски празненства.

„Имаме до момента запазени три дати за изпращане на зрелостници от техните роднини – 25,26 и 27 юни. Клиентите дори са сигурни, че ще има тържества”, каза собственик на ресторант в пловдивския квартал „Кючук Париж”.

В същото време обаче, част от хотелите в Пловдив, където по традиция посрещат абитуриенти, все още не могат да кажат официално, че ще има празненства. Управата на ресторантите все още чакат заповед от министъра на здравеопазването и този на образованието.

„Не са ясни правилата за провеждане на баловете. Ще изчакаме официално да бъдат спуснати наредбите и тогава ще организираме празненствата. Имаме готовност да посрещнем абитуриентите. До момента не може да кажем нищо със сигурност”, заявиха от маркетинговия отдел на голям пловдивски хотел – Санкт Петербург.

Потвърждения очакват и мениджърите на хотел „Тримонциум”.

Припомняме, че преди дни министърът на образованието Красимир Вълчев коментира темата с баловете. Той заяви, че празненствата ще се проведат най-рано в края на юни.  

Абитуриенстките балове - най-рано в края на юниБлизо 49 000 ученици са подали заявления за явяване на държавен зрелостен изпит

За първи път от десетилетия в цялата страна абитуриентските балове не се проведоха в края на май. Празненствата бяха отложени заради коронавируса, но въпреки това мнозина зрелостници вдигнаха тридневни купони на открито.

 TrafficNews показа, как стотици младежи се събраха край Гребната и на паркинг пред голям хипер маркет, където купонясваха до зори.

Стотици абитуриенти блокираха Пловдив! Купони се вихрят на открито

Дистанция ли? Абитуриенти купонясват на паркинг в Пловдив

 
Изпрати новина