Близо 30 водачи отнесоха санкция заради превъзбудени абитуриенти, висящи по прозорците на колите. В седмицата на баловете КАТ – Пловдив мобилизира целия си наличен състав и техника.

По време на акцията са направени над две хиляди проверки на пътя , като почти половината са с нарушения.  29 са глобените водачи, превозвали неправилно абитуриенти в автомобилите.

Във времето от 25 до 30 юни – седмицата на абитуриентските балове са, извършени 2 177 проверки на водачи на превозни средства. В почти половината от случаите са констатирани различни нарушения.

 909 са санкциите, като от тях 280 броя са актовете, а глобите по фиш са 596.

Проверяващите са съставили 16 акта, свързани с установени нарушения на правилата при превоз на пътници и 57 санкции за неспазване на пътни знаци и маркировка.

 В 24 от случаите са установени водачи, които са използвали мобилния си телефон по време на управление на превозното средство, без наличие на хендс-фри устройство. 46 са констатираните нарушения за неизползване на обезопасителен колан.

7 от проверените пътни превозни средства са били с технически неизправности. 12 са съставените актове за нередовни пътни документи. 29 броя са глобите с фиш за установени нарушения на правилата за превоз на пътници. За неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри са съставени 94 глоби с фиш.

187 са случаите на неправилно спиране и престой. 33 са фишовете, съставени от органите на реда за констатирана техническа неизправност на превозните средства. В 85 от случаите водачи и пътници са били с неизрядни документи.

29 са глобените водачи, в чиито автомобили са констатирани пътници, седнали върху рамките на вратите или показали телата си през прозорците. В хода на проверките на четирима от водачите е наложена принудителна административна мярка, като са отнети шофьорските им книжки за неплатени глоби във връзка с извършени предишни техни нарушения.

Полицейските служители са установили и задържали 4-ма водачи, извършили криминални престъпления на пътя- в два от случаите водачите са управлявали автомобилите си след употреба на алкохол, в другите два водачите са шофирали под въздействие на наркотични вещества. Трима от проверените водачи са били неправоспособни.

Пловдивската полиция продължава да следи поведението на участниците в движението.