Районен съд – Пловдив одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура и обвиняемия и упълномощения от него адвокат, за решаване на делото и прекратяване на наказателното производство по реда на чл. 381 вр. чл. 357 ал.1т.4пр.2 от НПК, като страните постигнаха съгласие за следното:

Мъжът е осъден за това, че на 26 март 2020 г. е нарушил мерки, издадени против разпространението на COVID-19, докато е бил под карантина, с предписание от РЗИ – Видин.

Той не е изпълнил задължението да не напуска дома си или мястото за настаняване, на което е посочил, че ще пребивава за посочения в предписанието срок – на адрес в  Пловдив, като деянието е извършено по време на извънредно положение.

За така извършеното престъпление  и на основание чл. 355 ал. 2 пр. 3 вр. ал. 1 от НК вр. чл. 55 ал. 1 т.1 и ал. 2 от НК страните се споразумяха на обвиняемия В. К. по реда на чл. 381 ал. 4 от НПК да бъде наложено наказание „ПРОБАЦИЯ“ при следната съвкупност от пробационни мерки:

Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок десет месеца с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице – два пъти седмично.

Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от десет месеца, както и глоба от 5000 лева.