Осем лъча с общо над 200 ентусиасти от Карлово, Плевен, Видин, Никопол, София, Шумен, Левски ще преминат по различни маршрути, свързани с революционното дело на Апостола, и ще се срещнат на 18 юли в Карлово, за да се включат в кулминацията на честванията по повод 182 години от рождението на Васил Левски. 

Тази година Националният туристически поход „По стъпките на Васил Левски“ навършва четвърт век.

Групата от Карлово ще тръгне на 13 юли в 6:30 часа от паркинга пред Общината. Водач отново ще бъде Васил Чардаклиев – потомък на Васил Левски. В похода ще участват 18 човека, а целият лъч, заедно с плевенската група е от 30 туристи.

„Групата от Карлово ще пътува с автобус до Априлци, където заедно с участниците от Плевен ще тръгнем по следния туристически маршрут - хижа „Тъжа“, връх „Ботев“, заслон „Ботев“, хижите „Рай“ и „Равнец“ и на 18 юли ще бъдем в Карлово“, съобщава Васил Чардаклиев, цитиран от karlovo.tv.

По традиция официалният старт на похода бе даден на 11 юли пред паметника на Васил Левски в Плевен. Началото на похода поставя през 1995 г. учителят по история тогава Васил Копчев от Плевен. Днес той е почетен председател на Общинския комитет „Васил Левски” в Плевен и един от ветераните, които и тази година ще изминат маршрута Плевен-Карлово такъв, какъвто е бил в самото начало.