Група доброволци окичиха с 10 зимни якета и палта дървета в центъра на Пловдив. Поводът – Денят на Доброволчеството, а инициативата се оказа поредна за младите хора. Топлите дрехи са за да помогнат на нуждаещите се през зимата и могат да бъдат намерени на улица „Капитан Райчо“. Инициаторите работят в английската IT фирма Reward Gateway, която организира ежегодно благотворителни кампании. Работодателите предоставят три дни платен отпуск всяка година на служителите си, които са само за доброволчесто.

„Кампаниите за глобални, колегите ни от офисите ни в Англия, САЩ и Австралия също организираха такива. Нашите каузи бяха три - поставянето на топли дрехи за бездомни/нуждаещи се, посещение на децата от детското отделение в държавна университетска болница и предоставяне не дрехи на хора от приюти“, разказва пред TrafficNews едно от момичетата, включило се в кампанията.

Екипът на фирмата в Пловдив е от 200 души и всички се включват в благотворителните инициативи. Организират работилница в офиса, където  опаковат подаръците за болни деца и украсяват курабии за медицинските сестри.

В същото време плетат шалове, изработват коледни картички и играчки, които ще бъдат продадени благотворително на Коледен Базар, който ще се състои на 12 декември в офиса им.
„Садили сме дръвчета,  събирали сме и парички за абитуриентите на един дом за деца, лишени от родителски грижи. Също така два пъти в годината организираме кръводарителски кампании, а последно помогнахме и за медицинска грижа за едно блъснато куче“, разказват още доброволците.

Екипът се гордее с това, което прави и се надяват все повече фирми да поощряват и помагат на служителите си да вършат добрини.