Отброяване с пълен глас от 1 до 12 се чува от дворовете на училищата в Пловдив. Задружни класове отправят своите покани за бала към любимите си учители и вече нямат търпение да настъпи така чаканата абитуриентска вечер. 

Димки в колоритни цветове и много настроение изпълват училищните дворове, а възпитаниците на учебните заведения сякаш са в луда напревара кой ще отправи най-нестандартната и атрактивна изненада на своята класна ръководителка. 

Не останаха по-назад и възпитаниците от 12 В клас на МГ "Академик Кирил Попов" в град Пловдив. Те изразиха благодарността си към любимия класен ръководител - преподавателят по английски език Илиан Друмев.

С цветни димки и усмивки на лицата те го поканиха на специалната за тях вечер, която наближава ден след ден. Поканата бе допълнена от голяма торта и така актуалната медицинска бележка. 

"Поканата ни е тематична, защото през тези пет години отсъствията ни не липсваха от дневнка. Благодарение на този търпелив и всеотдаен човек всички ще се дипломираме успешно. Радваме се, че сме такъв сплотен и невероятен клас. Математическата гимназия е едно прекрасно училище и всички в него се чувстваме като голямо семейство!" - споделиха бъдещите абитуриенти. 

Страхотна бе и поканата за бал към класния ръководител на 12 Б клас от Професионалната Гимназия по Битова Техника.

Голямо бяло платно с надпис "Г-жо Груева, ела с нас на бала", розов дим и разноцветни балони беше изненадата отправена към г-жа Тодорка Груева. 
 
 
"Идеята беше породена от самите нас, направихме всичко това с много любов към човека с главно "Ч" , който ни научи да бъдем хора за незабравимите ни 5 години заедно.." - споделят развълнувано учениците от 12 Б. 
 
 
Учениците от 12 Б клас на ПГТ ( Тоха ) също поканиха своя любим и незаменим класен на бала си, който ще се състои на 24 Май в хотел "Империа". Учениците направиха уникална изненада в своята класна стая като го поканиха с извинителна бележка тъй като винаги в часа си говорили за отсъствия и извинителни бележки. Именно по този начин учителят им ще се сеща за тях винаги. Очарован и много изненадан беше и самият той и на най - важния въпрос "Ще дойдете ли с нас на бала?", той без да се замисли отговорил с "Да". След това не забравил да сподели поканата от своя любим клас в личния си профил, като добавил известна доза шеговита нотка.