Пожарът в Шишманци е потушен. В момента в  югозападният склон от външната страна на депото за отпадъци все още тлеят боклуци, а двата екипа на пожарната продължават да обливат с вода, предаде репортер на TrafficNews.bg, от мястото на инцидента.

Според директора на Завода за преработка на отпадъци в село Шишманци Стоян Гидиков, пожарът не е умишлен и няма никакви причини да се смята, че има личностна основа.

„Пожарът избухна тази нощ. Тогава е  уведомена и пожарната и гражданска защита. Малко по-късно уведомихме и РИОСВ, за да дойдат и измерят дали има замърсяване на въздуха. В момента гражданска защита и два екипа на пожарната са при тлеещите боклуци. Ситуацията е овладяна”, разказа пред наш репортер директорът на депото Стоян Гидиков.

И в този момент димът, който продължава да се издига над завода, се вижда от магистрала "Тракия".

Двете села в близост до завода за преработка на отпадъци са разбрали сутринта за пожара. Експерти на РИОСВ-Пловдив измериха с мобилна лаборатория въздуха и не констатираха превишение на нормите за качеството на въздуха. Те обаче са били уведомени чак на сутринта, когато пожарът вече е бил овладян.

От екипа на РИОСВ коментираха пред наш репортер, че въпреки дима, не са открити завишени нива на вредни емисии и успокоиха жителите, че няма опасност.

Жители обаче се оплакват, че миризмата е била много силна, а димът се свличал като мъгла по полетата към близките села.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg