
В забързаното ни ежедневие е трудно да се лавира между домакинските задължения и работата, но това не означава, че трябва да се храните само с вредна храна. Предлагаме ви една бърза рецепта, която ще се хареса на всички у дома - макарони в гювече.
необходими продукти:
1/2 пакет макарони
1 с.л. зехтин
сол и пипер на вкус
1 чушка
1 домат
кашкавал
начин на приготвяне:
1 Сварете макароните в подсолена вода до омекване. Изцедете ги добре, овкусете ги със сол и пипер.
2 Нарежете чушката и домата и ги задушете в зехтина. Добавете макароните и разбъркайте за няколко минути.
3 Прехвърлете макароните в гювечета, добавете настърган кашкавал и ги запечете за около 20 мин на 220°С във фурната.
Използвайте по желание пармезан, добавете колбас или кайма по избор.