Известен със своите грандиозни плажове, курорти от световна класа и оживен нощен живот, Лос Кабос е една от най-популярните ваканционни дестинации в Мексико. Тя обаче крие и тревожна реалност. Има едно от най-високите нива на убийства в света.

Всяка година в Лос Кабос се извършват около 300 убийства.

С процент от 111,3 смъртни случая на 100 000 души, Лос Кабос е един от най-опасните градове в света. Голяма част от насилието е свързано с наркопрестъпления и междугрупови конфликти, чиято интензивност се увеличи през последните години, пише Ehrgess.co.

Въпреки високото ниво на престъпност, милиони туристи продължават да посещават Лос Кабос всяка година. Властите създадоха специална туристическа полиция и засилиха сигурността на курортите в районите, където има туристи.

Туристите са привлечени от Лос Кабос заради естествената му красота, приключенията и изисканата кухня. Плажовете на града са едни от най-добрите в Мексико, като няколко от тях са получили Син флаг за техните екологични стандарти и чистота. Лос Кабос предлага и автентична мексиканска кухня и пресни морски дарове, които привличат любителите на храната от цял ​​свят.