Сериозен ръст е отчетен в стрийминга онлайн на песните на американския рапър Пъф Деди след ареста му и обвиненията в сексуален трафик и рекет.

Индустриалната компания за данни и анализи Luminate каза, че музиката на музикалния магнат – под многобройните му псевдоними, включително Diddy, Puff Daddy и P. Diddy – е отбелязала средно 18,3% увеличение на слушането по заявка през седмицата на ареста му в сравнение с предходната седмица.

Миналата седмица Пъф Деди беше арестуван в Ню Йорк по обвинения в трафик на хора с цел сексуална експлоатация и рекет, скоро след като федерално жури повдигна обвинения на рапъра и изпълнителен директор на звукозаписна компания. 

Рапърът призна, че на партитата му са били много известни звезди, които премълчават сексуалното му насилие. Оказа се, че вероятна жертва може да бъде певецът Джъстин Бийбър, с когото той работи. А звезди като Бионсе, Опра Уинфри и други известни личности може да са станали свидетели на престъпленията му.

"Няколко дни преди ареста си Пъф Деди направи видео, в което диктува имената на звездите, които са били на скандалните му партита и стават мълчаливи свидетели. Сред тях са Наоми Кембъл, Опра Уинфри, Уил Смит, певците Малума, Снуп Дог, моделът Кара Делевин и още дузина звезди“, пише The Telegraph.

Също така, според журналисти, актьорите Сара Джесика Паркър, Аштън Къчър и Леонардо ди Каприо са били на партитата. Вероятно бившата рапърка Дженифър Лопес също може да потули действията на своя избраник.

Един от агентите на Министерството на вътрешната сигурност, които помогнали за обиска на жилището на Диди във Флорида, твърди, че музикалният магнат имал стаи, които явно били “посветени на секса” с камери наоколо.

“Така че, ако сте били на тези секс партита, сте били записвани от всеки възможен ъгъл, включително и от ъгъл, за който не бихте могли да знаете“, каза агентът, визирайки понякога продължилите дни наред оргии, на които се твърди, че дрогираните жертви са били принуждавани да спят с мъже проститутки.

Комбс с Ъшър

Ъшър и Комбс се запознават през 1994 г., когато продуцентът Ел Ей Рийд изпраща Ъшър, когато е на около 15 години, да живее с Комбс в дома му в Скарсдейл, Ню Йорк, докато той работи по дебютния си албум. През 2004 г. Ъшър споделя пред Rolling Stone, че Комбс го е запознал със света на възрастните  

„Наоколо винаги имаше момичета. Отваряш вратата на спалнята и виждаш, че някой прави секс, или няколко души в една стая правят оргия“, казва Ъшър.  

Но през годините Ъшър е запазил мълчание за това преживяване и не говори много за отношенията си с Комбс. През 2016 г. в интервю за Хауърд Стърн той споменава за живота с Комбс, но не дава много подробности. Стърн го попита дали е бил „заобиколен от мацки“, на което Ъшър отговаря: „Не съвсем“. Ъшър казва, че животът с Комбс е бил „доста див“ и са се случвали „много любопитни неща, които невинаги съм разбирал“. 

Миналата седмица всички постове на Ъшър в X изчезнаха, което подхрани слуховете, че той е свързан по някакъв начин с Комбс. Но в неделя Ъшър написа в публикация в X, че акаунтът му е бил хакнат. Ъшър не е коментирал ареста на Комбс или обвиненията в сексуално насилие. 

Каква е връзката на Комбс с Джъстин Бийбър? 

Бийбър, който е открит на 13 години от бившия маркетингов директор Скутър Браун, подписва договор с Raymond Braun Music Group - съвместно предприятие между Браун и Ъшър, създадено специално за Бийбър. Във видеоклип, който Бийбър качва в канала си в YouTube през ноември 2009 г., когато е на 15 години - и който привлича погледите на аудиторията - Комбс обявява, че Бийбър прекарва „48 часа с него“, като казва: „къде се мотаем и какво правим, не можем да разкрием, но определено това е мечтата на едно 15-годишно дете“.  

В годините след това Бийбър и Комбс са снимани по-рядко заедно, но изглежда са останали в добри отношения. През 2014 г. в епизод на „Keeping Up with the Kardashians“ Клои Кардашиян казва, че е отишла на парти, на което „половината хора са били с голи задни части“. 

Комбс присъства и на партито за 22-ия рожден ден на Бийбър през 2016 г., където подарява на Бийбър яке на Bad Boy Records. Бийбър също така публикува снимка на себе си и Комбс в Instagram през юли 2021 г. с надпис: „My bro @diddy throwback.“ Бийбър и Комбс не си сътрудничат в музикално отношение, докато Бийбър не участва в песента на Комбс „Moments“ през 2023 г., което Бийбър нарича „див момент“. Бийбър е говорил, че се е чувствал травмиран от звездната слава, въпреки че никога не е уточнявал причината.  

Бийбър не е взел отношение по ареста на Комбс или обвиненията в сексуално насилие.  

Комбс и Дженифър Лопес 

Лопес и Комбс се срещаха в периода между 1999 и 2001 г., но през изминалите десетилетия рядко са говорили за връзката си. През 1999 г. двамата са замесени в инцидент по време на посещение на нощен клуб в Ню Йорк, при който при стрелба са ранени трима души. Натания Рубен, един от тримата простреляни, тогава твърди, че Комбс я е прострелял - през март след обиските на ФБР в домовете му тя потвърди думите си, като заяви, че ще извади част от куршума, който все още е в лицето ѝ, за да бъде използван като доказателство. По време на разправията Комбс е бил с Лопес, бодигарда си Антъни Джоунс и рапъра Джамал „Шайн“ Бароу, а след като четиримата са избягали от мястото на инцидента, колата им е била преследвана от полицията, която е открила в нея откраднат пистолет. Четиримата са арестувани и обвинени, но обвиненията срещу Лопес бързо са свалени. Другите трима са изправени пред продължил седмици съдебен процес, по време на който Комбс и Джоунс са оправдани. Бароу е признат за виновен по пет обвинения, включително за криминално притежание на оръжие и нападение първа степен, въпреки че е оправдан за опит за убийство, и излежава девет години в затвора. Бароу - който след присъдата си в затвора се насочи към политиката и е лидер на опозиционната партия в Камарата на представителите на Белиз - твърди, че Комбс го е натопил на пресконференция миналата седмица, обвинявайки го, че е призовал свидетели да дадат показания срещу него, и добавя, че Комбс „почти” го “е пратил в затвора“. Междувременно през 2003 г. Лопес потвърди, че Комбс ѝ е изневерявал по време на връзката им, но оттогава рядко говори за него.  

По време на участие в „Шоуто на Уенди Уилямс“ през 2015 г., което отново се появи в социалните мрежи, Уилямс предложи Лопес да се събере отново с Комбс, на което майката на Лопес направи отрицателен жест от публиката. Неотдавна снимки на Комбс и Лопес бяха разпространени отново в социалните медии. В документалния си филм от 2024 г. „Най-голямата любовна история, която никога не е разказвана“, посветен на връзката ѝ с вече бившия ѝ съпруг Бен Афлек, Лопес заяви, че в предишните си връзки е била „мачкана“, но не назова името на Комбс или друг конкретен бивш. Лопес не е коментирала ареста на Комбс или обвиненията в сексуално насилие. 

“Белите партита на Комбс”

Както Дикаприо, Парис Хилтън, Марая Кери, така и Комбс е известен със своите „бели партита“ - пищни събития, на които гостите трябва да са облечени изцяло в бяло - заради които Комбс се оприличава на съвременния Джей Гетсби. Ежегодните летни събития, провеждани през 2000-те години, привличаха орди от звезди от А-листата, включително Леонардо ди Каприо, за когото Комбс заяви в интервю за Vogue през декември 2017 г., че е „номер едно“ в списъка с покани. Леонардо ди Каприо е бил сниман на няколко от партитата на Комбс, включително на белите му партита и на празненството за 50-ия му рожден ден през 2019 г. Сред другите знаменитости, снимани на “белите партита”, са Ким Кардашиян, Парис Хилтън, Сара Джесика Паркър, Марая Кери и бившите жени на Комбс - Лопес и Ким Портър. Обвинението на Комбс не предполага, че на “белите му партита” е имало престъпна дейност. 

Комбс и рапъра Мийк Мил

Мил, за когото се съобщава, че многократно се е забавлявал с Комбс (включително на партито за наградите „Грами“ през 2014 г., организирано от Мил, на което е нахлула полиция), многократно е отричал слуховете, че двамата с Комбс са имали сексуална връзка. Мил и Комбс са си сътрудничили няколко пъти между 2012 и 2015 г: Мил участва в песента на Комбс „I Want The Love“, а Комбс - в песента на Мил „Cold Hearted“. Слуховете се разпространяват в социалните мрежи след съдебно дело, заведено от продуцента Родни Джоунс, в което се твърди, че Комбс е правил секс с рапър от Филаделфия, който се е срещал с Ники Минаж (Мил е от Филаделфия и се е срещал с Минаж между 2014 и 2016 г.). В поредица от публикации в X през февруари, дни след като Джоунс подаде иска си, Мил отрече, че е гей, без да назовава Комбс. В понеделник Мил публикува, че ще плати на разследващ екип 100 000 долара, за да разбере как в медиите го свързват с Комбс. 

Връзката на Комбс с Каси 

Певицата Касандра Вентура, известна като Каси, подава първото от това, което се превръща в поредица от съдебни дела срещу Комбс за сексуално посегателство, когато го съди през ноември 2023 г. Двамата се срещат между 2007 и 2018 г. В иска на Вентура тя твърди, че Комбс я е подлагал на физическо и сексуално насилие. Вентура също така твърди, че Комбс я е принуждавал да участва в така наречените от него „фрийк-офи“, в които я е принуждавал да извършва сексуални действия, режисирани от него, с мъже секс работници, като срещите са можели да продължат с дни. В обвинителния акт срещу Комбс прокурорите описват деянията, като посочват, че той е използвал „властта и престижа си“ и е използвал „сила, заплахи и принуда“, за да принуди жертвите да участват в сексуални действия, които често е записвал. Комбс отрича всички твърдения в иска на Вентура. Ден след като Вентура подаде иска си, двамата постигнаха споразумение за неразкрита сума. През май CNN публикува видеоматериал от хотел в Лос Анджелис, записан през 2016 г., на който се вижда как Комбс бута Вентура на земята и я рита, което изглежда съвпада с някои твърдения от иска на Вентура. Дни след публикуването на видеото Комбс се извини на Вентура във видео, публикувано в профила му в Instagram, като нарече поведението си „непростимо“. Вентура благодари на поддръжниците си в публикация в Instagram, заявявайки, че домашното насилие я е пречупило. 

Комбс с Джей Зи

Комбс и Джей Зи си сътрудничат редовно и имат десетилетни приятелски отношения. Джей Зи участва в дебютния албум на Комбс „No Way Out“ през 1997 г. в песента „Young G's“ и е гост-изпълнител в турнето на Комбс „No Way Out Tour“. Като двама от най-богатите рапъри в историята - Forbes оценява нетното състояние на Джей Зи на около 2,5 млрд. долара, а състояноето на Комбс някога е било оценявано на 740 млн. долара - Комбс и Джей Зи съвместно дариха 1 млн. долара на жертвите на урагана “Катрина”, а през 2015 г. обсъдиха възможността да започнат съвместен бизнес.  

Двамата са се снимали заедно по много поводи - през последните години, на галавечерта преди наградите „Грами“ през 2020 г. и през 2022 г., за да почетат DJ Халед. Потребителите на социалните мрежи разпространиха отново видеоклип отпреди години, на който Комбс изглежда, че пляска по дупето Джей Зи, докато двамата са заедно на сцената. Джей Зи не е коментирал ареста на Комбс или обвиненията в сексуално посегателство, което предизвика гнева на дългогодишния съперник на Комбс - 50 Cent, който многократно се е подигравал както на Комбс, така и на Джей Зи в Instagram.  

Източник: Vesti