
"Колкото по-тежко е теглото, толкова по-висока е поносимостта към алкохола, т.е. той се понася по-добре. Хората, които отслабват, трябва да бъдат много внимателни, защото са свикнали да понасят големи дози алкохол, но при диета много по-малка доза може да ги опияни. Това се случва често в нашата клиника", каза Залетова.
Тя отбеляза, че приемливостта на алкохола зависи до голяма степен от способността на черния дроб да го преработва. В човешкия организъм алкохолът се превръща в ацетон, но благодарение на черния дроб той не причинява толкова вреди, колкото ако човек пие чист ацетон, обясни специалистът.
Според нея европейското население понася алкохола по-добре от монголоидните раси, като якутите, бурятите и калмиките. Това се дължи на достъпността, тъй като алкохолът се появява по-рано сред европейското население и европейците са по-приспособени към него.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Учени събраха в общ списък всички 11 131 птици на Земята
16.06.25 18:00
153

Блондинки или брюнетки? Kaкво предпочитат мъжете
16.06.25 18:00
2633

Коктейл „Летен бриз" – рецепта за свежест
16.06.25 18:00
807
Акценти


Махнаха Рашко Стоянов от Ботев
16.06.25 18:00
1283





Четирима са пострадали след катастрофата край Новаково
16.06.25 18:00
4048


Темите на Traffic News

Потушават бунтовете в културния сектор със 150 млн. лв.
16.06.25 18:00
3792

Пламна ли война срещу тепетата на Пловдив?
16.06.25 18:00
13729