Искате да направите бърза закуска за вашите любими хора? Днес ще ви представим една лесна и много вкусна рецепта за сиренки без месене.
В Североизточна България тази рецепта е известна и като добруджанки със сирене или сирени топки. Тя е подходяща не само за закуска, но и за бързо хапване за из път, а защо не и като хлебчета към вашите вкусни гозби за вечеря с приятели у дома.
Няма нищо по-вкусно от домашно приготвените ястия. Дори и да нямате много опит в кухнята, със старание и желание ще успеете да приготвите вкусни ястия. Както мама казва: Когато човек готви с любов, всичко му се получава!
Какво ни е необходимо?
500 гр Брашно
1 кофичка Кисело мляко
3 броя Яйца
1 чаена чаша натрошено Сирене
1 1/2 кафена чаша Олио
1 брой Бакпулвер
1 чаена лъжичка Сол
Как да ги приготвим?
В една купа се смесват първо само сухите съставки - брашното, бакпулвера, сол и сирене. В друга купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко и олиото. Бърка се на ръка за да стане еднородна смес с лъжица, бъркалка или вилица. Не ви е необходим миксер.
След това двете купи се смесват на едно място и се бърка с лъжица за да стане гъсто тесто за сиренките. Поставяте хартия за печене в тавата и оформяте тестото под формата на топки. От вас зависи колко големи искате да бъдат те.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-15 минути или на 180 градуса ако фурната е с вентилатор. Отвън стават приятно хрупкави, а отвътре са меки като пресен хляб от едно време.
Още от категорията
Виж всички
Дневен хороскоп за 8 ноември: нови придобивки за Близнаци, Лъв- изяднете недоразуменията
Темите на Traffic News