Българинът Теодор Ушев, който бе обявен за най- влиятелния аниматор в света за последните 25 години, коментира във ФБ профила си, поведението на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Поводът вероятно е последното интервю на новия политик, дадено вчера пред сценаристът и депутат Тошко Йорданов, в който той разяснява как ще направи правителство на малцинство и отправя серия критики към лидера на ДБ Христо Иванов. 
 
Ушев, както и много други интелектуалци,  реагира изключително остро на думите на Слави. 
30 г. пошлото, простащината и арогантността "образоваха" българския народ, от ефира на най-гледаните телевизии, 2 пъти на ден.
Резултатът от това "образование" е налице. Днес имаме реколтата му, пише артистът, който от години живее и работи в Канада. 
 
Ето и целият му пост:
 
 
Навремето, през 97а, когато Канадският консул ме попита - "Защо искаш да емигрираш в Канада, след като имаш толкова успешна кариера в България?" му отговорих -
"Аз не съм икономически емигрант. Бягам от пошлостта, простотията и арогантността." Една от причините да искам да се махна беше именно присъствието на един виден, височък "аристократ на добрия вкус".
Чалгата и мутренското поведение бяха в апогея си.
30 г. пошлото, простащината и арогантността "образоваха" българския народ, от ефира на най-гледаните телевизии, 2 пъти на ден.
Резултатът от това "образование" е налице. Днес имаме реколтата му.
30 г. много хора биехме камбаната срещу опростачването на ефира и интонационната среда. Въпреки всичко, стотици кандидати за слава се надпреварваха да седнат на диванчето му и неловко поемаха арогантното му поведение и дебелашки шеги, всяка вечер, под звуците на кръчмарски оркестър и полуголи танцьорки.
Не ме интересува какъв екип ще има това правителство. Но ако бъде избрано, ще бъда първият, който ще извика - "Оставка, мутро! Взимай си бездарните сценаристи и музиканти и се омитай с балета си в крайпътното заведение на Учиндол - където ви е мястото."