Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство!

Дистанцията, с която той се разграничи от локалния традиционен вкус, създаде нова оптика за творческите търсения в българското изкуство. Вукадинов е откривател на нови символи във вечните стойности, строител на духовни мостове към световното изкуство. Нравствен, морален, вглъбен творец. Пред неговите картини уединението ни свързва с нещо по-силно от самите нас, истинско и дълбоко. Пред голямата живопис се мълчи! Това написа творецът Греди Аса в профила си във Facebook. 

Иван Борисов Вукадѝнов е български художник. Вукадинов е високо оценен от критиката като един от най-талантливите български художници, известен сред колегите, критиците и ценителите, и се отличава като първият български автор в колекцията на Ватиканските музеи.

Той се отличава със своя уникален стил и основните теми, които изследва, включват времето, материята, безкрайността и вечността. Неговите произведения притежават дълбок символичен и експресивен характер.Това постига, като експериментира с формата, цветовете и техниките.