Невероятно, но факт, общинският институт „Старинен Пловдив” ще има нов шеф! И той е не кой да е, а журналистът от Нова телевизия Богомил Грозев, разбра TrafficNews от свои източници. На последната сесия на Общинския съвет усилено се говореше за новото назначение между представителите на различните групи. Архитектурният резерват явно е толкова притегателно място, че тв водещият захвърля успешната си медийна кариера и ще се пренесе под тепетата при това на позиция, която не е подплатена с особено висока заплата.

Твърди се, че поканата да поеме поста е дошла от кабинета на кмета, защото в артистичните среди усилено се говореше, че за мястото е поканена реставраторът Елена Кантарева-Дечева. Тя обаче заема позицията на заместник-шеф, както ви съобщихме по-рано.

Интересно ще бъде да разберем каква точно визия за развитието на резервата има новият началник и как смята да популяризира една от перлите на Пловдив, за да привлече поток от туристи.

"Включете си сутрешния блок и ще видите, че продължавам да водя новини. Обичам Пловдив и с удоволствие идвам, но за коментар търсете  хората, които са ви подали тази информация", каза пред PlovdivTime Богомил Грозев без да потвърди, но и да отрече новината.

Ето с каква визитка пристига под тепетата журналистът. Богомил Грозев работи дълги години в екипа на Нова телевизия - от 2013 г. Преди това има повече от 13 години журналистически стаж  в  Дарик радио, сп. "Тема", в. "Сега" и в. "Банкер". В продължение на  6 години е в bTV, преди да смени медията и да се присъедини към Нова.

Грозев е един от продуцентите на филма „Завръщане”, в чието финансиране се включи фондация „Пловдив 2019”, организатор на Европейска столица на културата.

Лентата, която разказва пловдивска история и бе снимана почти изцяло под тепетата, бе най-гледаният български филм за 2019 г