Измина точно една година от инцидента, който погуби живота на журналиста Милен Цветков. В негова памет Милена Иванова–негов спътник в последните години, издава книга.

В книгата "379 дни с Милен Цветков. Историята на една очаквана любов"  са поместени спомените, които Милен е разказвал на Милена за детството си, навиците и принципите в живота си, за работата си в различните телевизии, за колегите, от които е научил много за журналистиката и за други, от които се е разочаровал. За професионализма и колко е важно доверието, за топлата връзка с децата си, за планината, за пътуванията до Гърция.

Книгата е под редакцията на Георги Тошев. 379 дни е съжителството заедно на Милен и Милена, но историята на любовта им е започнала по-рано, когато Милена Иванова гостува за първи път в студиото на "Часът на Милен Цветков". И за двамата тази любов е чакана и мечтана, но минава през перипетии, разказват от издателството. 

Част от приходите ще бъдат дарени на фонд „За децата на Милен Цветков”.

"379 дни с Милен Цветков" показва журналиста и през погледа на най-добрия му приятел от детските години - Марио Райчев, както и колегите му от "Нова ТВ" Ани Иванова, Тара Нури и Иво Тодоров, журналистите Георги Милков и Ники Кънчев:

„Тази книга е разказ за Милен. Субективен, личен поглед на жената до него в последните му години тук. Срещнах се с Милена след смъртта на Милен. Тя разказа за тяхната красива история. Милен сподели с мен за Милена два месеца преди да си тръгне. Нарече я „голямата ми любов“. Беше искрен.“

Георги Тошев

„Той беше журналист, който знаеше за какво наистина става въпрос във всеки един аспект на професията ни. Беше непримирим. Не се кланяше на никого, без значение дали управляващ или не. Никога не клекна за пари. Не се продаде, за да има работно място, заплата и комфорт.“

Ани Иванова