В присъствието на десетки асеновградчани в Градската библиотека бяха представени новите книги за живота и мъченичеството на свети Ефрем Нови. Чрез разказа на автора на четивата журналистът Ангел Бончев, събралите се  докоснаха и до разтърсващите чудеса на православния светец, познат като светецът светкавица, заради бързината на отговора на молитвите на хората. Събитието бе и първото, което откри Зимните културни празници на Асеновград, който е и роден град на автора на книгите за свети Ефрем Нови Чудотворец.

Кметът на града бе и един от гостите на премиерата, като изтъкна, че : "Господин Ангел Бончев е асеновградчанинът, в който най-категоричн виждаме, че той не е забравил своите корени и винаги едно от първите места, където се оредставят неговите филми и книги е винаги тук. Асеновград се гордее с него!" Със сълзи на очи бе проследена прожекцията на едно от чудесата, което разказва за историята на Ревека Клисиархи, която през 1988-а година й казват, че детето, което носи е починало, но чрез чудо то оживява. Разказът си жената и детето й разказват за новия филм на Ангел Бончев "Светецът светкавица", който ще излезе скоро. Същото това чудо   е част и от книгата за свети Ефрем "Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови". Тя съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен. 

 

Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го. Свидетелствата за повечето извършени от свещеномъченика  чудеса, говорят за мигновения отговор на молитвите. "Светецът светкавица" е детската книга за свети Ефрем Нови чудотворец. Четивото представя по увлекателен начин през очите на едно дете, връстник на онези, които ще се докоснат до живота на свети Ефрем, неговият свят живот, който да им послужи като пример за това кой път да изберем в живота си.

Книгата "Светецът светкавица" е насочена към деца между 7 и 14 години. Илюстрациите нямат аналог на никоя друга православна детска книга през последните години у нас, те са в неовизантийски стил. Може да поръчате книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ на телефон 0898802638 , както и на сайта на автора  www.angelbonchev.com.